Page 6 of 8

Re: Firmware Patch v1.0

PostPosted: Wed Apr 11, 2012 2:16 pm
by franjo24
I don't understand

"From a command prompt run the patch tool with the first argument pointing to the location of the above firmware"

And does it works only on a PC?

Re: Firmware Patch v1.0

PostPosted: Wed Apr 11, 2012 4:35 pm
by Simeon

Re: Firmware Patch v1.0

PostPosted: Thu Apr 12, 2012 9:42 am
by jpmurray
Wow, if I,m not mistaken, that's the first "real change" (ok, Star Wars was cool but...) made since you guys all started, right?

Anyway, I'm thrilled to see that coming ! Congrats people !

Re: Firmware Patch v1.0

PostPosted: Thu Apr 12, 2012 7:15 pm
by rhithyn

Re: Firmware Patch v1.0

PostPosted: Fri Apr 13, 2012 10:15 pm
by franjo24
Hi guys,

sorry for being boring, I installed the monodevelop app on my mac and downloaded the firmware patch tool. So far, I don't understand what can I do with this for obtain:
"From a command prompt run the patch tool with the first argument pointing to the location of the above firmware"

When I execut the patch with monodevelop, a window open and say:
FirmwarePatch 1.2
Usage:
FirmwarePatch [firmware] [options]
[firmware] - the name of the firmware you would like to patch
[options] - there arn't any, yet.


Does somebody can explain to me a quick step by step way to operate?

Re: Firmware Patch v1.0

PostPosted: Fri Apr 13, 2012 10:27 pm
by franjo24
In fact,
when I open the FirmwarePatch_v1.2.exe (16Ko weight) with Monodevelop, a file called FirmwarePatch_v1.2.sln is generated (no .patched extension)(4Ko weight). If I click on that file, a second one appear called FirmwarePatch_v1.2.userprefs (4Ko weight). And nothing more........

Re: Firmware Patch v1.0

PostPosted: Sat Apr 14, 2012 1:37 am
by wheel-ghost
Hi there!
Just tested my D7000 with updated firmware recording static picture with maximum resolution:
Record time: 24m 18s
File size: 3.565.943.908
SDHC Card Silicon Power 32Gb, Class 10
Going to try longer record with lower(est) resolution with attached battery grip (6AA, 2700mAh)

Thanks for the great job done!

Re: Firmware Patch v1.0

PostPosted: Mon Apr 16, 2012 8:49 am
by tvahala
Hi, greetings from Finland and thank you for your hard work! I am total n00b with camera firmwares but I might have something to contribute. I patched my d3100 and I am getting same shutter error member 4cc3ss described. First I thought it was heat related and ran series of tests. Turns out error always hits when recording reaches EXACTLY same duration with certain recording mode. Times for recording modes are: 720p25--21 mins 51 secs, 720p30--18 mins 14 secs, 1080p24--22 mins 46 secs. I did some quick math and found what was common with those recordings: same frame count. Error hits when recording reaches to about 32800 frames. Now, remember that I don't have an idea what I'm talking about, but is it possible shutter operations are limited to 2^15 operations/recording?

Re: Firmware Patch v1.0

PostPosted: Mon Apr 16, 2012 9:02 am
by stuge

Re: Firmware Patch v1.0

PostPosted: Mon Apr 16, 2012 9:08 am
by stuge